Ιστορία

Ο οικισμός Πόρτο Ύδρα, η Βενετία του Αργοσαρωνικού, βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή/ακτή, που ξεκινά από τον Γαλατά και τελειώνει στο Πόρτο Χέλι, η οποία έχει γνωρίσει τα τελευταία χρόνια θεαματική ανάπτυξη. Διοικητικά υπάγεται στον Δήμο Ερμιόνης Αργολίδος.

Ο οικισμός ξεκίνησε να χτίζεται στα μέσα της δεκαετίας του ’70 και συνεχίζει να επεκτείνεται ακόμα και σήμερα.

Το όραμα ενός πραγματικά πολύ εμπνευσμένου ανθρώπου, του Νίκου Κωνσταντινίδη, μετέτρεψε έναν τόπο χωρίς ιδιαίτερο φυσικό κάλος, σε επίγειο παράδεισο. Πράγματι, τα πανέμορφα πλωτά καναλια, μοναδικά στον ελλαδικό χώρο, διασχίζουν τον οικισμό σε μήκος 3,5 χιλιομέτρων.

Σήμερα στον οικισμό υπάρχουν 330 ιδιόκτητες βίλες, όλες πνιγμένες στο πράσινο και τα πολύχρωμα λουλούδια. Η κάθε μια έχει την δική της «προσωπικότητα», συνθέτοντας έτσι ένα αρμονικό σύνολο.

  • Διασχίζεται από κανάλια που περνούν μπροστά από τους κήπους των κατοικιών
  • Οι περισσότερες έχουν ιδιόκτητες προβλήτες
  • Ιδανικό μέρος για παιδιά καθώς δεν έχει αυτοκίνητα
  • Είναι περιφραγμένο και φυλάσσεται 24 ώρες το 24ωρο
  • Προσβάσιμο σε ΑΜΕΑ

0
+
Βίλες
0
+
Χλμ Παραλίας
0
Όραμα
0
+
Οικιστές

Στο ΠΥ απολαμβάνουμε και τις 4 εποχές, τα καλοκαίρια είναι ζεστά και οι χειμώνες ήπιοι . Την άνοιξη και το φθινόπωρο είναι ευχάριστα με θριαμβευτικές λιακάδες και περιστασιακές βροχές. Η μέση τιμή θερμοκρασίας το καλοκαίρι είναι γύρω στους 33°C, ενώ το χειμώνα γύρω στους 10°C.

Το ΠΥ απλώνεται σε μια παραθαλάσσια έκταση περιτριγυρισμένη από ασημί ελαιώνες. Έχει 360° πανοραμική θέα στην χαρακτηριστική εξοχή της Πελοποννήσου, στο Αιγαίο και στους πέτρινους όγκους της Ύδρας και της Δοκού.